неділю, 25 квітня 2010 р.

Цитати з дипломів

Зараз багато часу займає вичитування дипломних робіт студентів. І не можу не втриматися, щоб не написати "перлини" з деяких дипломних проектів. Це не стільки для того, щоб посміятися, а більше для того, щоб уникати подібного у майбутньому.

Веб-сайти розділяють за функціональними властивостями, цільовою ознакою і збудженням.

Візуальний редактор Wordpress я можу назвати одним словом: "глючний".

Далі буде :)

суботу, 24 квітня 2010 р.

середу, 21 квітня 2010 р.

Про вебінари

Досліджуючи простори Інтернет, натрапила на опис такої нової технології, як вебінари. Останнім часом брала участь у кількох вебінарах з різноманітних тем. Для тих, хто не знає, що таке вебінари, наведу кілька цитат щодо визначення і пояснення цієї нової  інформаційної технології.

Вебінар — особливий тип веб-конференцій. Зв'язок, як правило, односторонній — з боку того, що говорить, і взаємодія із слухачами обмежена, наприклад як у вебкастах. Вебінари можуть бути сумісними і включати сеанси голосувань і опитів, що забезпечує повну взаємодію між аудиторією і ведучим. В деяких випадках ведучий може говорити через телефон, коментуючи інформацію, що відображається на екрані, а слухачі можуть йому відповідати, переважно по телефону з гучномовцем. На ринку також присутні технології, в яких реалізована підтримка VOIP аудіо-технологій, що забезпечують повноцінний аудіозв'язок через Мережу. Вебінари (залежно від провайдера) можуть володіти функцією анонімності або «невидимості» користувачів, завдяки чому учасники однієї і тієї ж конференції можуть не знати про присутність один одного.
Джерело

вівторок, 13 квітня 2010 р.

Враження від онлайн трансляції конференції PRO eLearning

25-26 березня 2010 Асоціація фахівців в галузі електронного навчання eLearning PRO за підтримки Євразійського відкритого інституту проводила у Москві першу міжнародну науково-практичну конференцію, присвячену питанням електронного навчання і розвитку дистанційних освітніх технологій - "PRO eLearning".

Конференція «PRO eLearning» - це зустріч провідних практиків і експертів Росії, країн ближнього і далекого зарубіжжя, фахівців в області електронного навчання і всіх ентузіастів e-learning. Головна мета конференції - обговорення та рішення найбільш значущих на сьогодні питань в області електронного навчання у ВУЗі.

На конференції була організована онлайн трансляція доповідей і обговорення через Twitter з хештегом #proelearning.
 Нажаль якість трансляції, яку можна оцінити по викладеним записам, не була відмінною. Проте про деякі родзинки можна розмовісти.

неділю, 11 квітня 2010 р.

З чого починати вчитися програмуванню?

На днях натрапила на статтю молодого програміста ,яка мене вразила і зайвий раз довела, що є люди і у наш час.

Пропоную вам прочитати, а програмістам-початківцям повісити на стіну як мотиватор до саморозвитку та професійного зростання :).

пʼятницю, 9 квітня 2010 р.

Он-лайн конференція IBM

23 березня у Москві відбувалася конференція IBM "Решения IBM для розумной модернизации", у ході якої була реалізована он-лайн трансляція для віддалених користувачів. Можна було подивитися он-лайн дві секції "Smart Industries: разумные индустриальные решения" та "Smart Solutions: разумные инфраструктурные решения".

Он-лайн трансляція мала такий вигляд: у правому кутку доповідач, у лівому - презентація, нижче якої чат з учасниками он-лайн трансляції та організаторами конференції.

Сподобалася доповідь "Сделайте правильный ход: используйте разумную информацию для проведения преобразований" Хіманшу Десаі (Himanshu Desai), директора напрямку по керуванню інформацією в IBM USA.



Хіманшу Десаі "Сделайте правильный ход: используйте разумную информацию для проведения преобразований"

пʼятницю, 2 квітня 2010 р.

Як інтегрувати Facebook і Twitter в Gmail

Найпопулярнішими сьогодні сервісами є соціальні мережі такі як Faceboo, Twitter. Доступ до них можна здійснювати за допомогою гаджетів у Gmai, тобто міні-додаткамів прямо в поштовому інтерфейсі.




Гаджети досить легко і зручно додаються у
Gmai. Для додавання будь-якого гаджету треба перейти у меню "Налаштування" вашої поштової інтерфейсу. У налаштуваннях відкрийте "Експериментальні функції" і в самому низу сторінки увімкніть "Додавання гаджета за URL".
Тепер, щоб додати будь-який гаджет, перейдіть в налаштування і в меню "Гаджети" введіть URL.
Гаджет того чи іншого сервісу додається за вказаними URL-адресами і живе в правій панелі інтерфейсу Gmail. 


Facebook http://www.brianngo.net/ig/facebook.xml
 

TwitterGadget http://www.twittergadget.com/gadget_gmail.xml 

 FriendFeed http://friendfeed.com/embed/googlegadget/spec 

 Del.icio.us http://www.labpixies.com/campaigns/delicious/delicious.xml

ВКонтакте http://microsoftexe.com/gadget/vkontakte/index.xml

четвер, 1 квітня 2010 р.

Інструменти для створення слайд-шоу

У мережі Інетрнет існують безкоштовні онлайн сервіси длястворення слайд-шоу і презентацій, з якими варто ознайомитися не лише студентам, а й дизайнерам, розробникам, офісним співробітникам, управлінцям, керівникам, користувачам домашнього ПК і т. д.. 
Їхні можливості просто вражаючі. 



PhotoSnack

Максимально полегшує завантаження фотографій, створення чудових слайд-шоу, а також обмін ними. PhotoSnack представляє собою веб-додаток, що дозволяє створювати слайд-шоу і онлайн-галереї фото безкоштовно.