пʼятницю, 13 листопада 2009 р.

Враження від он-лайн конференції Платформа 2010

12-13 листопада я вся була у он-лайн конференції "Платформа 2010". З 9-ти ранку до 19-тої вечора з перервами йшли доповіді. Іноді з онлайн трансляцією були проблеми, але виони швидко вирішувалися.



"Платформа 2010" - щорічна технологічна конференція, що проводиться Microsoft в Росії. Конференція розрахована на ІТ-спеціалістів, розробників ПЗ, ІТ-директорів компаній. Мета конференції - освітити технологічну платформу Microsoft, показати готові рішення для бізнесу, створені з використанням новітніх технологій Microsoft і партнерів.



Взагалі на конференції проводився запуск наступних продуктів: Windows 7, Windows Server 2008 R2, системи обміну повідомленнями Exchange Server 2010; перед-показ технологій Office 2010 Beta, Visual Studio 2010 Beta 2.

У перший день конференції на пленарному засіданні мене вразив Норм Джуда, директор з технологічної стратегії, Департамент Консалтингу, Microsoft Corporation (нажаль пленарне засідання, на якому він виступав, поки що не викладене в інтернеті).


Мені сподобалися такі його вислови:
1. "Необхідно зменшувати складність технологій"
2. "Один із способів добиватися кращого, розширювати послуги і віртуалізація"
3. "Дуже важливо, щоб люди отримували доступ до інформації ефективно".

Багатьом присутнім на конференції та он-лайн учасникам сподобалося анонсування голосового доступу російською мовою до поштової скриньки, особливо коли було прочитано вітального-листа до учасників конференції. Тепер у свою поштову скриньку можна просто подзвонити по телефону, поговорить з сервером російською про календар, послухати пошту.




У доповіді "Microsoft Office 2010. Демонстрація нових можливостей" велика кількість захоплюючих демонстрацій роботи з новим офісним пакетом. Найбільше мене вразила можливість анімованих та відеофонів у PoverPoint. Запис доповіді


Цитата: М.Кочергін: користувачі користуються 10% можливостей Офісу, адміністратори лякаються, коли вони починають користуватися 25%

У доповіді "Практика проектов виртуализации" запам'яталися такі вислови А.Кібало:
віртуалізація - не стільки економна на залізі або ліцензії, скільки  економія часу і швидкості розв'язання задач
 віртуалізація - не панацея, але корисна, якщо дозволяє економити
Запис доповіді


У процесі -доповіді брифінгу "Практика і вирішення питань по переходу на Windows 7" було поставлено доповідачам багато питань, але мене найбільше цікавило таке: Чи можна перейти з ХР на Windows 7? На що була відповідь: прямого прееходу через апгрейд немає і не треба, краще видалити систему, скопіювавши потрібні дані, і встановити нову.



Другого дня я була у захваті від доповіді Девіда Чеппела, незалежний експерт Associates, на тему "Що таке ІТ-Інновації?".
Цитати від Чеппела:
Основа успішного бізнесу - нова і ефективна стратегія. Все більше і більше бізнес-стратегії спираються на інновації в ІТ. У той же час організації часто не думають систематично про ІТ-інноваіції. Що ж це насправді? Як це може бути використано для досягнення успіху в бізнесі? 

Важко приховати хорошу ідею в IT-індустрі.

Хороші ідеї привертають конкуренцію і конкурентів.

Що починається як інновації закінчується як обов'язок.

Кращі технологічні ідеї - це ті, які можуть поєднуватися з іншими, наприклад, Веб.

Усі доповіді будуть ось тут

Немає коментарів:

Дописати коментар