середу, 10 липня 2013 р.

Edmodo

За функціоналом Edmodo - усічена соціальна мережа, начебто Вконтакте або ж Facebook. У Edmodo є стандартний інтерфейс для ведення заміток, для проведення опитувань і тестів, можливість завести групи - наприклад предметні, закачувати файли в бібліотеку. Користувачі можуть обмінюватися персональними нотатками. Також можна збирати rss стрічки з акаунту.
Відмінностей від стандартних мереж або ж динамічного шкільного сайту не так вже й багато.


Учитель може отримати код на групу і всі власники коду (учні) можуть вступати в групу. Група може мати загальні файли. Є можливість імпортувати в групу rss стрічки зі шкільного сайту, вкладати малюнки з Flickr або ж відео з YouTube. Є календар для фіксації розкладу заліків. Є можливість ввести завдання з датою виконання (наприклад - записати домашнє завдання). Є розділ для виставлення оцінок.
Відмінністю Edmodo від Вконтакте і Facebook є те, що в даний час після авторизації немає зовнішньої реклами. Для шкільної групи, в якій вчителі або батьки не хотіли б бачити настирливої ​​реклами, це може бути істотним плюсом. Реєстрація гранично спрощена, ніяких номерів мобільних телефонів не потрібно. В анкетах не треба вказувати дні народження, точні прізвище, ім'я по батькові та іншу ідентифікаційну інформацію.
Користувачі діляться всього на три групи: вчителі, учні, батьки. Відповідно, співтовариство, що групується в даний час навколо Edmodo істотно педагогічне.
Тобто усічення функціоналу призводить до плюсів у бік викидання розважального контенту та супутньої комерціалізації.
На відміну від шкільних спільнот на зразок Щоденник на Edmodo ніякої персональної інформації по учнях від школи не потрібно. Більше того, вчителю прямим текстом не рекомендується посилати персональну інформацію про учнів (ПІБ, дати народження і т.д.), і забороняється робити це без офіційного дозволу батьків. В угоді про персональну інформацію точно зауважується, які завантажені на сайт дані можуть оброблятися і як.
На відміну від хороших, але платних сервісів онлайн щоденників для шкіл, що обмовляють питання приватності, Edmodo безкоштовний.
Мінус Edmodo - незважаючи на те, що можна вибрати мову, можна робити записи російською мовою, сам інтерфейс поки - англійською і вимагає мінімального володіння мовою. Враховуючи те, що на сторінці 20-30 слів, це може бути не суттєвим фактором.
У висновку, зауважимо, що Edmodo є лише усіченої версією соціальної мережі з орієнтацією на освітнє співтовариство, що групується навколо процесу навчання в школі.

Презентация об Edmodo

Джерела:
1.  Ю.О. Борисовська, О.С. Козлова, О.А. Лисенко. АНАЛІЗ СУЧАСНИХ ПЛАТФОРМ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ.[Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/portal/natural/Vkhdtu/2010_2/05_007.pdf.
2. Edmodo [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.edmodo.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар