неділю, 14 лютого 2010 р.

Законні способи прослуховування музики

Пару десятиліть тому всім було очевидно, що для того, щоб слухати музику, її необхідно придбати. Спочатку платівки, потім касети, трохи пізніше - аудіо-CD, потім mp3 - порівняно простий спосіб отримати музику відносно просто і може бути навіть безкоштовно (правда, не дуже законно). Сьогодні дуже гостро постали питання авторського права, і завантаження музики на свій ПК може мати серйозні насілдки.
Але нещодавно прогрес зробив крок ще трохи далі - тепер існує низка інтернет-сервісів, завдяки яким можна слухати музику, нічого при цьому не завантажуючи до себе на ПК. Крім того, якщо таке прослуховування можна визнати незаконним (хоча це питання відкрите), то всю відповідальність за це порушення понесете не ви, а власники ресурсу, який розмістив ці матеріали.

Перелічу кілька відомих сервісів, за допомогою який можна прослуховувати музику.



Творці цікавого сервісу «Веборама» вирішили піти далі за інших. Крім безпосереднього доступу до музики, ви можете просто вказати свій настрій за допомогою своєрідного кругового селектора, і сервіс сам підкаже відповідну музику.

Інший зручний сервіс - Tune, пропонує трохи інший підхід. Крім музики, сервіс пропонує цілу соціальну платформу - ви можете обговорювати улюблену музику, вести блог і викладати фотографії. Цей сервіс частково повторює функціонал попереднього і надає трохи більше можливостей для користувачів.

Музичний сервіс SoundCloud відрізняється від попередніх. На відміну від них, це сервіс не тільки для того, щоб слухати музику - це потужна платформа для обміну музикою. Крім того, що ви можете знайти з його допомогою музику, завантажену іншими, ви також можете підписатися на оновлення інших користувачів. Для того, щоб було зрозуміліше, можна вважати, що цей сервіс є свого роду музичним аналогом YouTube. Ну і крім того, він відрізняється дуже якісним та стильним оформленням.

Дуже зручний сайт Music.itop надає безліч можливостей, особливо зареєстрованим користувачам, по створенню плейлистів та пошуку музики, маючи багату колекцію композицій.

Не лише прослухати, а й переглянути кліпи можна на сайті "вЭвире.ru" по тегу "музика".

Yota Музика - це великий онлайн-каталог музики, для доступу до якого доведеться зареєструватися. Завдяки цьому ви отримаєте доступ до більш ніж 600 тисячам пісень і композицій в комплекті з дуже зручним і продуманим інтерфейсом сервісу, а також спеціальним додатком.

Buffa - все досить просто, проте на цей раз вам доступна більш детальна статистика, розбивка музики за жанрами, і найголовніше - ви можете шукати не тільки окремі композиції, але й цілі альбоми. Втім, далеко не завжди і не у всіх виконавців альбоми представлені повністю. Швидше за все, ця інформація береться з ID3 тегів mp3 файлів, які завантажують користувачі соціальних мереж. Відповідно, якщо ці теги не заповнені або заповнені неправильно, то і розбивка композицій на альбоми буде неправильною. Так само цей сервіс можна трохи покритикувати за не дуже вдалий дизайн. Втім, користуватися сервісом він не заважає.

Простим у використанні і досить зручним є ПростоПлеер, слухати музику за плейлистами в якому можна без реєстрації. Трохи кільгає функціонал сайту, проте творці цього сервісу обіцяють найближчим часом додати різні функції, що зробить цей проект одним з найперспективніших серед аналогів.

Говорячи про музику, не можна не згадати про радіо. Існує декілька сотень способів послухати різні інтернет-радіо. Досить сучасним є - Станція 2.0, де крім безпосереднього радіо, на сайті є досить докладна інформація про треки, що лунають в "ефірі", і прямо під час його відтворення можна його прокоментувати. Окрім можливості послухати радіо на сайті, ви також можете підписатися на аудіо-потік за допомогою вашого улюбленого плеєра, або використовувати спеціальне AIR-додаток. Не просто радіо, а справжнім музичним порталом є Myradio, на якому можна знайти не лише кілька дестіків радіостанцій, а й новини музики, спілкуватися з користувачами, брати участь у рейтингах тощо.

Отже, в інтернеті є досить способів послухати музику. Більш того, цих способів настільки багато, що важко зупинитися на якомусь одному сервісі, назвавши його кращим. Тому я пропоную вам спробувати всі наявні сервіси, і вибрати те, що буде зручніше саме вам :)

Немає коментарів:

Дописати коментар